Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ημεριδα Νεας Πνοης - Θεσσαλονικη 2010 - Χαιρετισμός

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ο συνδυασμός που όπως έχουμε πει δημιουργήθηκε από μια αυτονόητη ανάγκη να εκφραστούν τα στελέχη και ο κλάδος πανελλαδικά και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με σύνθεση μέσα από την διαφορετικότητα μας στην σκέψη και τις πρακτικές, σας καλωσορίζει στην ημερίδα που οργανώνει σήμερα.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας μας. Σε μια εποχή αμφισβήτησης και υψηλών απαιτήσεων. Σε μια εποχή που φρόντισαν οι δύο μεγάλοι να έρθει η δυστυχία. Κλέψανε την ευτυχία μας, τον ιδρώτα και το μέλλον των παιδιών μας.

Η κοινωνία προβληματίζεται, αγωνιά, αμφισβητεί. Μέσα α’ αυτό το δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον άγνωστης και μάλλον μακράς διάρκειας ο κλάδος καλείται να βρει τρόπους όχι μόνο επιβίωσης αλλά και να επιλέξει στρατηγικές ανάπτυξης.

Ακούγεται αντιφατικό αλλά είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό το «Η κρίση να γίνει ευκαιρία». Εκτιμάμε ότι χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές στην μέχρι τώρα πορεία μας.

Πεποίθησή μας, είναι ότι η στρατηγική των ριζικών μεταρρυθμίσεων είναι ο μοναδικός δρόμος.

Το νέο που έρχεται οφείλουμε να το δούμε. Οφείλουμε να προτάξουμε την ενότητα μας και την θέλησή μας να συνδιαμορφώσουμε τις επιλογές μας. Όχι πάλι 1998 και 2003. Κορυφαία επιλογή μας πρέπει να είναι η δημιουργική συναίνεση, η κοινή προσπάθεια χωρίς υστεροβουλίες και κομματικές σκοπιμότητες για το καλό του κλάδου. Η κρίση δεν ξεπερνιέται με ανέξοδες και αδιέξοδες καταγγελιολογίες. Αυτή η εποχή των κοινών στόχων, του προβληματισμού και της αναζήτησης μας ωθεί να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτό το όραμα μας εμπνέει. Αυτός ο στόχος μας ενώνει. Αυτή η υπόσχεση μας δεσμεύει. Θέλοντας το μπορούμε και μόνο μαζί το μπορούμε καλύτερα.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ δημιουργήθηκε σε δύσκολη εποχή και συνεχίζει να είναι μια αξιόπιστη πρόταση σε κρίσιμη εποχή γιατί θεμελιώνεται σε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι οι άνθρωποί της.

Έντιμοι, Ασυμβίβαστοι, Δυναμικοί, Έμπειροι και Εργατικοί.

Τέλος οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να σεβαστούν την ιστορία του κλάδου, να διδαχθούν απ’ αυτήν και να μην αρνηθούν την νέα εποχή. Με τόλμη, φαντασία και αποφασιστικότητα προτείνουμε τον νεωτερισμό για επαγγελματική επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου.



Χριστόφορος Βιέννας

Υπεύθυνος Οργανωτικού
ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ