Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ - Θεσσαλονίκη 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο συνδυασμός της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ στις 10 Νοεμβρίου 2010 στα πλαίσια των καθιερωμένων συναντήσεων των στελεχών της ανά εξάμηνο, οργάνωσε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη.


Σ’ αυτήν συμμετείχαν η εκτελεστική γραμματεία του συνδυασμού που την αποτελούν οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συνάδελφοι και στελέχη σωματείων και Ραδιοταξί από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Η αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει σ’ αυτές τις διαδικασίες είναι ο χρόνος και η απόσταση. Αυτό το αντιμετώπισαν τα στελέχη μας και συνάδελφοι που βρήκαν ενδιαφέρουσα την ημερίδα και δεν μπορούσαν να παραβρεθούν, με την τεχνολογία στέλνοντας ερωτήσεις και την άποψη τους γύρω από το θέμα.

Την διαδικασία την ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον υπεύθυνο Οργανωτικού Χριστόφορο Βιέννα (Σαλαμίνα) αφού προηγούμενα ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος του «ΕΡΜΗ» καλωσόρισε τα στελέχη που ήρθαν από μακριά. Κατόπιν το λόγο πήρε ο Αντωνιάδης Στέφανος μέλος του Δ.Σ. (Σέρρες) και κατέθεσε την δική του σκέψη για την πορεία του διαλόγου που οργανώνει η Ομοσπονδία από 16/11/2010 αφού έκανε κριτική τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. όσο και του συνδυασμού κυρίως γύρω από το φορολογικό και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης. Στη συνέχεια μίλησε ο Κισσάς Γ. Γραμματέας Ομοσπονδίας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ αναφερόμενος σε ζητήματα και προτάσεις που κατέθεσε αφού πρώτα τις συζήτησε στην βάση όσο γινόταν για να έχουν την δυνατότερη συναίνεση.

Κατόπιν ανέπτυξε ένα σχέδιο ανάπτυξης των Νομικών μας Προσώπων (παλιό σχέδιο εμπλουτισμένο με την εμπειρία στελεχών που χειρίζονται Νομικά Πρόσωπα του 3109). Τέλος κατέθεσε συμπερασματικά την συνολική πρόταση για την πορεία του κλάδου προς το αύριο (τα κείμενα των τριών πρώτων εισηγητών είναι στην ιστοσελίδα της Ν. ΠΝΟΗΣ http://www.taxi-neapnoi.blogspot.com/ ).

Κατόπιν μίλησε ο ειδικός Γραμματέας Νομικών Προσώπων Ξυλένιος Πάρης που είναι και Πρόεδρος μεγάλου Ραδιοταξί και αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με πρωτοβουλίες κεντρικά και ανά περιοχή ώστε να κρατήσουμε όσο γίνεται το έργο μας, αφού εξήγησε τις αιτίες της μείωσης και φυσικά σε δράσεις για την αύξηση του. Βασικό εργαλείο αυτή της νέας πορείας προς το αύριο είναι τα Νομικά πρόσωπα του 3109 με τις όποιες θεσμικές βελτιώσεις πρέπει να γίνουν αλλά και αφού παρθούν μέτρα στήριξής τους από την πολιτεία αλλά και από την Ομοσπονδία που πρέπει ξεκάθαρα να τα στηρίζει. Αυτό φυσικά δεν στρέφεται ενάντια στο φυσικό πρόσωπο είπε τελειώνοντας την ομιλία του αλλά καθοδηγεί σε συλλογικότερη δράση που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Τοποθετήθηκαν στο θέμα και έκαναν ερωτήσεις αλλά και κριτική στην Ομοσπονδία και την εκτελεστική γραμματεία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ οι παρευρισκόμενοι τονίζοντας ότι στηρίζουν τον συνδυασμό αλλά απαιτούν γρηγορότερους ρυθμούς κυρίως στην θεσμοθέτηση των αναγκαίων μέτρων στήριξης των Ραδιοταξί.

Κατά τη διαδικασία οι εκλεγμένοι ανάλογα με την ερώτηση έδινε ο αρμόδιος την απάντηση.

Τέλος μετά από την διαλογική συζήτηση ενεκρίθη η βασική εισήγηση – πρόταση του Κισσά και συμφώνησαν να προβληθεί και στην πορεία του διαλόγου της Ομοσπονδίας, την κρίσιμη αυτή περίοδο ώστε να συγκεντρώσει την μέγιστη συναίνεση από την βάση.

Εξουσιοδοτήθηκε γι’ αυτό η εκτελεστική γραμματεία και δεσμεύτηκε να κρατά απόλυτα ενήμερους.

Τα στελέχη όταν αρχίσει ο διάλογος με το ΥΜΕ για το νέο θεσμικό πλαίσιο.


Για την ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης
Ξυλένιος Πάρης

Ο υπεύθυνος Οργανωτικού
Βιέννας Χριστόφορος

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού
Κισσάς Πάρις