Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συνάντηση στελεχών Νέας Πνοής στην Άρτα


Άρτα 09/05/2010


Τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ στα πλαίσια των τακτικών επαφών τους, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας του Συνδυασμού και σε υλοποίηση της απόφασης που έλαβαν στις 21/09/2009 (Συνέδριο Ν. ΠΝΟΗΣ) συναντήθηκαν στην Άρτα στις 08/05/2010. Συμμετείχαν και στελέχη της Ηπείρου που στηρίζουν τον συνδυασμό.

Ειδικότερα έγινε αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας τόσο του προεδρείου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με σαφές συμπέρασμα ότι ο τρόπος αυτός σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την πλήρη άποψη των στελεχών της Νέας Πνοής για την λειτουργία του ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.


Επίσης τονίστηκε ότι κατά την διαδικασία επαφών της Ομοσπονδίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκαν φαινόμενα της μη αναλογικής αντιπροσώπευσης των συνδυασμών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια επί σημείου του υπομνήματος που κατατέθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος διότι δεν καλύπτει όλες τις θέσεις της Νέας Πνοής.

Την επιτακτική ανάγκη προβολής και εφαρμογής των θέσεων που έχει ο συνδυασμός για την αναδιοργάνωση του κλάδου με αιχμή δόρατος τα νομικά πρόσωπα (ραδιοταξί), για την ανάπτυξη του τρόπου λειτουργιάς αυτών έτσι ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες τις επιβατικής μεταφοράς με την κυκλοφορία ειδικών κατηγοριών οχημάτων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Επίσης τονίστηκε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση αλλαγής του Π.Δ 482 ΚΑΙ 587 για να μπορέσουν τα ραδιοταξί να αναπτύξουν δράσεις που σκοπό θα έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών που
παρέχουν προς όφελος του επιβατικού κοινού και κατά συνέπεια την συνολική αλλαγή της εικόνας του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη Διοικητική μεταρρύθμιση (Καλλικράτης)που προωθεί η κυβέρνηση. Επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία αφορούν τον κλάδο όπου με κοινή διαπίστωση από τα στελέχη του συνδυασμού τέθηκαν οι πρώτοι προβληματισμοί που χρήζουν άμεσης δράσης από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεσμευτήκαμε ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη του συνδυασμού όπου και θα να αναλυθούν πλήρως τα νέα δεδομένα τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Μεταφορών όσο και τις διοικητικής μεταρρύθμισης.

Συνάδελφοι η Νέα Πνοή στα πλαίσια του προεδρείου λειτούργησε πολλές φορές συναινετικά χάρη της προσπάθειας για επίλυση προβλημάτων συνθέτοντας τις απόψεις.

Όλα τα στελέχη σήμερα εκφράστηκαν ότι η συναίνεση δε σημαίνει υποχώρηση των θέσεων και αρχών αλλά ούτε και συμβιβασμός για την διατήρηση των θέσεών μας στο προεδρείο.

Ξεκινά μια νέα περίοδος στα πλαίσια του συμμετοχικού προεδρείου που θα αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Όλα τα Σωματεία μικρά ή μεγάλα είναι υποχρεωμένα να σέβονται την Ομοσπονδία ως το ανώτερο όργανο του κλάδου .

Η φωνή της περιφέρειας θα φτάσει σε όλα τα υπουργεία και αρχές χωρίς αυτή να εμποδίζεται από τον οποιονδήποτε που νομίζει ότι θα λειτούργει αυτόνομα μη προωθώντας θέσεις και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να διατυπώσει απόψεις, προτάσεις κλπ για να συζητηθούν στην διευρυμένη σύσκεψη της Νέας Πνοής παρακαλείται να αποστείλει αυτές γραπτώς στα FAX: 2310477163 & 2281077515 ή στο taxineapnoi@gmail.com


Για την ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

Κισσάς Πάρις



                                              



www.taxi-neapnoi.blogspot.com