Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Ανεξάρτητη Πανελλαδική Παράταξη
                            Ε.Δ.Χ. Ταξί

06/10/2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια. Περίοδο με αβεβαιότητα όπως την είχαμε προβλέψει και δύσκολη όπως αποδείχτηκε.
Η καταιγίδα του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων άλλαξε συθέμελα την ζωή του Έλληνα πολίτη, εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου.
Η οικονομική κρίση γκρέμισε σχέδια, όνειρα κι ελπίδες του κόσμου.
Στο επάγγελμα μας άλλαξε συθέμελα το νομικό πλαίσιο και συνδυαστικά με την φτωχοποίηση του λαού η επιβίωση μας έγινε πολύ δύσκολη. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο προηγούμενο συνέδριο όπου όλοι προβλέπαμε «τα δύσκολα» ΤΟΛΜΗΣΕ και βγήκε μπροστά σας ζητώντας την ψήφο σας, ζητώντας την στήριξή σας για να αναλάβει στην πιο δύσκολη συγκυρία την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του κλάδου.
Λέγαμε και αποδείχθηκε περίτρανα στα χρόνια που πέρασαν ότι ο σχεδιασμός αυτός χρειάζεται μια άλλη λειτουργία της διοίκησης. Χρειαζόταν μια διοίκηση που θα ερέθιζε τον συνδικαλιστικό προβληματισμό, θα προκαλούσε διάλογο και δεν θα τον φοβόταν.
Οι επιλογές σας σεβαστές και τα γεγονότα όμως δεδομένα.
Είδατε εσωτερικές διαδικασίες διαλόγου; Είδατε την διοίκηση στην περιφέρεια σας να συζητά, να καταθέτει σκέψεις, να διαμορφώνει απόψεις, να απαντά σε ερωτήματα και μέσα απ’ όλα αυτά να προκύπτει συλλογικά σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα; Διαβάσατε έστω αρκετά ενημερωτικά δελτία που να ενημερώνουν, να εξηγούν ή και να ζητούν προτάσεις από τα σωματεία;
Γνωρίζεται όλοι φυσικά ότι το νομικό πλαίσιο με τους 4070, 4093, 4199 & 4254 άλλαξε εντελώς.
Αυτοί οι νόμοι έστω και κατ’ ελάχιστο τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαβούλευση.
Είδατε εσείς εσωτερική διαβούλευση;
Και φυσικά επειδή δεν είναι η ΝΕΑ ΠΝΟΗ οδοστρωτήρας να ισοπεδώσει τα πάντα θυμίζουμε ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν σε:
Α. 7 συνεδριάσεις του Δ.Σ., Περ. Συμβούλια και 1 Κλαδικό το 2012.
Τότε αφού όλοι διαπιστώσαμε την κατρακύλα (4070 & 4093) σχεδόν ομόφωνα αποδεχθήκαμε ως βάση οργάνωσης τον 3109 και έτσι επανήλθε με τον 4199. Όλοι γνωρίζεται ότι αυτή την εισήγηση την έκανε η ΝΕΑ ΠΝΟΗ και ως προς την διαδικασία και ως προς την ουσία.
Και φυσικά έδωσε το παρόν παντού (πλην Κρήτης) για να παρουσιάσει αυτή την εισήγηση. Δέχτηκε βέβαια και αρνητικά σχόλια γι’ αυτό. Το γιατί το κάναμε το εξηγήσαμε στον απολογισμό της τριετίας (19/07).
Αυτό ήταν μια δικαίωση των επιλογών της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ που τόσα χρόνια προσπαθούσε να πείσει σε καλές περιόδους.
Β. 2 συνεδριάσεις του Δ.Σ. το 2013.
Γ. 2 συνεδριάσεις του Δ.Σ. το 2014 και 1 κλαδικό.
Δεν εφαρμόζεται από την διοίκηση ούτε το ελάχιστο του καταστατικού. Αυτό εσείς θα το  κρίνετε. Πως μπορεί να αλλάξει αυτό; Εμείς καταθέσαμε την σχετική πρόταση στο συνέδριο του 2011 και γραπτά σ’ όλους τους σύνεδρους. Το ζήτημα είναι ποιος θα τα εφαρμόσει.
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Εμείς έχουμε την θέληση να το πράξουμε.
Σ’ εκείνη την πρόταση που είναι επίκαιρη όσο ποτέ λέγαμε πως βάση της ενημέρωσης θα είναι το διαδίκτυο  και επειδή θέλουμε να μας κρίνεται σε σχέση με τα λόγια και τα έργα μας καθετί που ολοκληρώνουμε ως πρόταση αφού ενημερώσουμε το προεδρείο το ανεβάζουμε και στην ιστοσελίδα της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ              www.taxi-neapnoi.blogspot.gr.
- Αν θέλουμε λοιπόν να αλλάξει αυτή η κακή εσωτερική λειτουργία.
- Αν θέλουμε να διαμορφώσουμε συλλογικά ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το αύριο μας.
- Αν δεν θέλετε η Διοίκηση να σας αιφνιδιάζει (όπως με την απαίτηση έκτακτων Γ. Συνελεύσεων για τον ΟΑΕΕ χωρίς καμία συνέχεια και κυρίως χωρίς να κάνει και το ΣΑΤΑ) με επαναστατικά λόγια.
- Αν δεν θέλετε η Διοίκηση να σας αγνοεί.
Τότε έχετε επιλογή.
Στηρίξτε ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Συσπειρωθείτε γύρω απ’ αυτήν.
Υπενθυμίζουμε ότι ο παραταξιακός απολογισμός της τριετίας αναρωτήθηκε στις 19/07/2014 και ενημερώνουμε ότι οι θέσεις -στόχοι μας συνοπτικά για την επόμενη περίοδο θα αναρτηθούν στις 23/10 αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος που έχουμε ανοίξει για το θέμα με διάφορα στελέχη. Υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας όλα τα κείμενα της τριετίας www.taxi-neapnoi.blogspot.gr.
Με email στείλτε τις δικές σας παρατηρήσεις.
Για τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ
Πάρις Κισσάς