Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


Θεσσαλονίκη 22/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  ΝΕΑ ΠΝΟΗ    και   τα  στελέχη  της, νιώθοντας  την  ανάγκη,  ευχαριστούμε  τους συναδέλφους    όλης   της   χώρας,  για την  ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. 
Οι ευχαριστίες μας απευθύνονται σ΄ όλους τους συμμετέχοντες, ανεξάρτητα της επιλογής τους και του αποτελέσματος.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ως ανεξάρτητη ομοσπονδιακή κίνηση ταξί έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι ένας συνδυασμός:
·         Με όραμα, αγωνιστικότητα, και γνώση.
·         Έχει πρωτοποριακές ιδέες, θέσεις και επιχειρήματα.
·         Η λειτουργία της στηρίζεται στα πλαίσια του διαρκούς δημοκρατικού  διαλόγου, στην θεματική, συλλογική μα πάνω απ’ όλα συνθετική διαμόρφωση των προτάσεών της.
·         Βάζει πάντα μπροστά το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.
·         Δεν φοβάται την άλλη άποψη και δεν την ενοχοποιεί.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους σήμερα, δεν συμμετέχουμε στην σύνθεση του προεδρείου  της  Ομοσπονδίας ως αποτέλεσμα των σταθερών θέσεών μας  αλλά και του ότι  η  συμμετοχή  μας  κατά  το  παρελθόν  δεν αξιολογήθηκε δεόντως.

ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ.

ü       Συνεχίζουμε να ήμαστε δίπλα σας, για κάθε μεγάλο ή μικρό τοπικό ή προσωπικό θέμα συνεχίζοντας να ήμαστε παρόντες όπου και όταν μας ζητηθεί.
ü       Πρωτοπορούμε διεκδικώντας με εισηγήσεις-προτάσεις για κάθε τι που αφορά τον κλάδο.
ü       Προωθούμε  προς  πάσα  κατεύθυνση  πάντα τους  βασικούς μας στόχους για τον κλάδο, μέχρι να υλοποιηθούν.
ü       Επιδιώκουμε την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των οργάνων του κλάδου
(Δ.Σ. – Κλαδικό – Περ. Συμβούλια - Συν/ση).
ü       Συνεχίζουμε να κάνουμε κριτική  για τα κακώς κείμενα – δρώμενα  όταν αυτό προκύπτει από τις δράσεις του προεδρείου.
ü       Επιμένουμε στην συνεχή, άμεση και καλύτερη ενημέρωση όλων για κάθε θέμα και θα δημοσιοποιούμε πάντα τις θέσεις μας κάτι που δεν κάναμε την προηγούμενη περίοδο.
ü       Διεκδικούμε στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου την αναζήτηση έργου μέσα από άλλες μορφές και συνεργασίες ( οργανωμένες μεταφορές, συνεπιβατισμός, κ.τ.λ.)
Οι κεντρικές θέσεις του συνδυασμού, δημοσιοποιήθηκαν- κατατέθηκαν τόσο στην Γ. Συν/ση του 2010 όσο και στο πρόσφατο συνέδριο.
-          Από εσάς ζητάμε να ενημερωθείτε γι΄ αυτές έστω και μετά το συνέδριο, γιατί πιστεύουμε ότι με βάση αυτές μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Αρκεί να το πιστέψουμε όλοι και τα στελέχη να θελήσουν να τις προωθήσουν.
-          Από εσάς ζητάμε πάντα να μας κρίνεται και να μας συγκρίνεται.
Και όλα αυτά γιατί, ο συνδυασμός μας είναι πιστός στην θεμελιώδη αρχή του ότι ο συνδικαλισμός ξεκινά από τον συνάδελφο, σ’ αυτόν στηρίζεται γι’ αυτόν δρα και απ’ αυτόν κρίνεται και τα στελέχη τα οποία τον απαρτίζουν  εκλεγμένα και μη, είναι συνειδητά στρατευμένοι στην λογική της συμμετοχής και της προσφοράς ανεξάρτητα από τις θέσεις.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις που αφορούν το σήμερα και διαμορφώνουν συνθήκες ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή