Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

 

ΝΕΑ ΠΝΟΗ

01/03/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, συζητήθηκε ο τρόπος αντίδρασης του κλάδου στην άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών για ενίσχυση των ταξί.

10 μήνες διεκδικήσεων μέσα από έγγραφα, συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις, δυστυχώς δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα κατά κοινή αποδοχή, με αποτέλεσμα ο κλάδος να υποφέρει οικονομικά και παράλληλα να νιώθει την αδικία εις βάρος του.

Η πρόταση του Προεδρείου για την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να ενισχύσει τα ταξί ήταν να γίνει μια συγκέντρωση στελεχών στην Αθήνα. Να έρθουν από την επαρχία μερικά ταξί και μαζί με των Αθηνών, θα κατευθυνθούν στο Υπουργείο και στην Βουλή να καταθέσουν στον Πρόεδρο  της Βουλής και σε όλα τα κόμματα την επιστολή διαμαρτυρίας. Μετά από αυτό βλέπουμε...

Η δεύτερη πρόταση, αφορούσε μια πιο δυναμική αντίδραση, καθώς τελείωσαν τα περιθώρια υπομονής, με 24ωρη απεργία για αρχή, μηχανοκίνητη πορεία ανά περιοχή, δηλώσεις στα ΜΜΕ και κατάθεση της επιστολής μας όπου αυτό χρειάζεται και αυτή η πρόταση υιοθετήθηκε από την παράταξη μας, την Παράταξη του κ. Σκέντζου και του κ. Μαυρίκη που μάλιστα ζήτησαν και ονομαστική ψηφοφορία που τελικά δεν έγινε.

Προφανώς το Προεδρείο, θέλει να συνεχίσει με την ίδια χαλαρή αντιμετώπιση των πάγιων προβλημάτων που έχουμε μήνες τώρα, με ανοιχτές πόρτες στα Υπουργεία όπως λένε, αλλά δυστυχώς με απειροελάχιστα αποτελέσματα ως τώρα.

Δηλώνουμε πως αυτή η μορφή κινητοποιήσεων που επέλεξε το Προεδρείο, δεν μας εκφράζει και θα μας οδηγήσει σύντομα να συζητάμε πάλι στο ίδιο τραπέζι για το πως θα αντιδράσουμε. Ομοσπονδίες και Σωματεία άλλων Μεταφορικών κλάδων, έχουν πετύχει επιδοτήσεις και μειώσεις τελών κυκλοφορίας, μόνο με την ανακοίνωση Πανελλαδικής απεργίας που δεν χρειάστηκε καν να γίνει. Εμείς έχουμε μάλλον μεγαλύτερη υπομονή... γιατί επιμονή δεν έχουμε σίγουρα!!!

Σεβόμενοι πάντα το επιβατικό κοινό που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί σε όλες τις περιπτώσεις αντίδρασης και ειδικά για τους εμβολιασμούς, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά για να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Το να μεταβούν τα μέλη των Διοικήσεων από κάθε μεριά της Ελλάδος στην Αθήνα, με περιοριστικά μέτρα, με μπλόκα, με πρόστιμα και το κυριότερο με τεράστια έξοδα, φαντάζει απίθανο. Μάλλον όπως δηλώσατε...θα έρθουν λίγοι... όσοι μπορέσουν.. ας γίνει η διαμαρτυρία... και μετά βλέπουμε...